11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Valletta’da eylem: “Yolsuzluğa karşı önlem istiyoruz!”

7 Eylül 2022

Valletta’da göstericiler eski Başbakan Joseph Muscat’ın adının da geçtiği  Pilatus Bank Egrant para transferi iddialarının da olduğu yolsuzluk iddiaları karşısında devletin önlem almamasını protesto etti.

Repubblika, Occupy Justice ve Manuel Delia organizatörlüğünde dün akşam Valletta’da bir protesto eylemi düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan göstericiler adliyeye doğru yürüyüşe geçerek yolsuzluklara karşı devletin önlem almamasını protesto etti.

Valetta’da yolsuzluğa karşı önlem alınması çağrısında bulunan göstericiler “Yolsuzluğa karşı önlem istiyoruz” yazan pankartın arkasında yürüyerek Valletta sokaklarında yolsuzluk karşı mücadele çağrısında bulundu.

Göstericiler, Malta’da mali suçlarla ismi anılan tartışmalı banka Pilatus Bank’ın denizaşırı Panama şirketi Egrant’a 1 milyon Dolar tutarında ödeme yapıp yapmadığına dair daha fazla soruşturma talep ettiğinin ortaya çıkması üzerine düzenlendi.

Pilatus Bank’ı olayında eleştirilen eski Başbakan Joseph Muscat, Egrant olayının araştırılması çağrısına olumlu yanıt vermişti.

Eski Başbakan Muscat eleştirilere, “Birisi sahte imzalara dayanarak bizi cehenneme soktu ve haklı çıktık. Herkesi temin ederim ki, en ufak bir şüpheyi bile gidermek için atılacak her adımı destekliyorum” yanıtını vermişti.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz