22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Valletta Gurme Sahnesinde, ION Harbour İki Michelin Yıldızıyla Malta’nın İlkleri Arasında!

Malta’nın gurme sahnesinde heyecan verici bir gelişme yaşandı! Valletta’da bulunan ION Harbour by Simon Rogan restoranı, Malta’nın ilk iki Michelin yıldızına sahip restoranı oldu.

Michelin Rehberi, Iniala Harbour House Hotel’in St. Barbara Bastion’daki bir parçası olan ION Harbour by Simon Rogan’a bu ödülü verdi. Bu başarı, uluslararası alanda tanınmış şef Simon Rogan için de tanıdık bir başarı. Rogan, 2002 yılında açtığı ve şu anda üç Michelin yıldızı taşıyan İngiltere Lake District bölgesindeki ilk restoranı L’Enclume ile benzer bir başarıya imza atmıştı.

Malta’daki ION Harbour restoranı ise geçtiğimiz yılın Mart ayında açılmıştı. Iniala tarafından yapılan bir açıklamada Rogan’ın, “Başarı ekibimizin özverili çalışmalarıyla elde edildi. Yönetici şefim Oli Marlow, Iniala ve ION Harbour ekibiyle birlikte gurur duyuyoruz. Bu akşam Valletta’da kutlama yapacağımız kesin” dediği aktarıldı.

Açıklamada, ION Harbour ekibinin başarısını sürdürülebilir yerel üreticiler tarafından hasat edilen, yakalanan ve toplanan yerel, mevsimlik malzemeler kullanmaya bağladığı belirtildi. Restoran, sürdürülebilirliğe büyük önem veriyor ve ION Harbour’un sürdürülebilirlik sorumlusu Keith Abela ile yakın bir şekilde çalışıyor. Abela, uzman bir bitki toplayıcısı ve üniversite öğretim üyesi olarak yabani bitkilerin tanımlanmasına ve restoranın koruma programına yardımcı oluyor.

Ayrıca bar ekibinin, kabuklar, saplar ve kök gibi normalde atılacak olan artık malzemeleri değerlendirmek için şeflerle birlikte çalıştığı da ifade edildi.

Malta’da halen tek Michelin yıldızı bulunan altı restoran daha var. Bunlar Noni, De Mondion, Bahia, Under Grain, Fernandõ Gastrotheque ve Rosami.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz