19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Valetta Büyükelçiliği Türkçe ve Türk Kültürü Kursu İçin Gönüllü Arıyor

Valetta Büyükelçiliği, Malta’da ilköğretim çağındaki çocuklar için “Türkçe ve Türk Kültürü Kursu” başlatma planlarını duyurdu. Hafta sonlarında düzenlenecek olan bu kapsamlı kurs, çocuklara Türkçe dil eğitimi ve Türk kültürü hakkında bilgi sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’de üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun gönüllülere ihtiyaç duyulan bu projede, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Sınıf Öğretmenliği gibi alanlarda eğitim almış gönüllülerin katılımı bekleniyor.

Valetta Büyükelçiliği, projeye katılmak isteyen gönüllülerden 16 Ağustos 2023 tarihine kadar isim-soyisim, T.C. Kimlik Numarası, cep telefon numarası, mezun olunan bölüm-okul ve daha önce çalıştıkları kurum bilgilerini [email protected] adresine iletmelerini rica ediyor.

Malta’daki Türk çocuklarına anadil eğitimi ve Türk kültürünü tanıtmayı amaçlayan bu kurs, gönüllü eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilecek. Katkı sağlayacak gönüllüler, çocukların dil becerilerini geliştirmelerine ve Türk kültürüne daha yakından tanıklık etmelerine yardımcı olacak.

Türkçe ve Türk Kültürü Kursu, ülkemizin zengin kültürel mirasını yurt dışında yaşayan yeni nesillere aktarma amacını taşıyan değerli bir fırsat sunuyor. Gönüllülerin özverili çalışmalarıyla, Malta’daki Türk çocukları dil ve kültürel bağlarını güçlendirerek daha köklü bir geleceğe adım atacaklar.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz