İçeriğe geç
5 Kasım 2026, Perşembe21° Malta, BulutluEuro/TL 56,26 yükseliş %0,10Dolar/TL 50,04 yükseliş %0,06Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.636,17 TL yükseliş %1,55

Ulusal Parti liderini seçmek için süreci başlattı

Ulusal Parti liderini seçmek için süreci başlattı
Seçim yenilgisine rağmen Bernard Grech partiyi yönetmek istediğini belirterek tekrar aday oldu

24 Nisan 2022

Ulusal Parti kaybettiği 2022 Genel Seçimleri ardından liderlik seçimine giriyor. Parti tüzüğüne göre zorunlu olan seçimde şimdilik tek aday Mart seçimlerindeki yenilgiye rağmen Bernard Grech oldu.

Ulusal Parti (PN) Genel Kurulu bugün toplanarak seçim yenilgisi sonrası parti tüzüğü gereği liderlik seçim sürecini başlatıyor. Genel Başkanlık için adaylar bir hafta süre boyunca adaylık başvurusunu yapabilecek.

Tüzüğe göre partinin herhangi bir üyesi seçime aday olarak katılma hakkına sahip. PN Lideri Bernard Grech seçim yenilgisine rağmen görevini sürdürmek niyetinde olduğunu açıklamıştı.

Şu ana kadar Grech’ten başka bir aday çıkmadı.

The Malta Independent

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.