16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Ulusal enerji dağıtım merkezinin açılışı yapıldı

09 Şubat 2022

Başbakan Robert Abela ve Enerji Bakanı Miriam Dalli, dün Has Saptan ulusal enerji dağıtım merkezinin açılışını yaptı. Yakıtın tanktan aktarımında zehirli dumanların ortadan kaldırıldığı enerji tesisine 70 milyon Euro yatırım yapıldı.

Malta’da yapımı tamamlanan Has Saptan Ulusal Dağıtım merkezinin açılışı yapıldı. Başbakan Robert Abela ve Enerji, Kalkınma Bakanı Miriam Dalli dün tesisin açılışını birlikte yaptı.

Birzebbuga’dan yakıt yeni açılan Has-Saptan Dağıtım Merkezi’ne taşınacak. Başbakan Abela, santralin ülkeye enerji sunmaya devam edeceğini belirtirken yakıt aktarımı sırasında tesisin olumsuz etkileri azaltacağını da söyledi.

Tesiste 70 milyon Euro’yu bulan yatırımla, yakıtın tanktan aktarımı sırasında zehirli dumanın ortadan kaldırıldığını aktaran Başbakan Abela, yeşil anlayışıyla altyapı çalışmasını yaptıklarını vurguladı.

Başbakan Abela, “Daha yüksek ve daha yeni standartlarla çalışmalıyız. Ekonomi politikamızı geliştirirken ve ekonomiyi büyütürken, yaşam kalitesine daha fazla yatırım yapmalıyız” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz