21.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Ukrayna ülke çapında sıkıyönetim ilan etti

24 Şubat 2022

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın saldırması nedeniyle ülke çapında sıkıyönetim ilan ettiklerini duyurdu.

Rusya ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapılarına ve sınır muhafızlarına saldırı başlattığını belirten Vladimir Zelenski, pek çok şehirde patlama sesleri duyulduğunu kaydetti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattığını belirterek, “Ukrayna’nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor. Ukrayna, kendini savunacak ve kazanacak. Dünya, Putin’i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi sırasında birçok kent vurulurken Ukrayna, 7 Rus savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.

Ukrayna, Rusya saldırılarında 40’tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda yaralı bulunduğunu duyurdu. Ancak ölenlerin asker ya da sivil olduğu konusunda detay verilmedi.

Kiev’in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde yerel saatle 04.50’den sonra art arda patlamalar yaşandı.

Özellikle başkent Kiev’de çok sayıda patlama meydana gelirken kentte sirenler çaldı.

EuroNews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz