11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Üçüncü ülke vatandaşları Malta’da “self-employed” olabilir mi?

21 Haziran 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Malta’da üçüncü ülke vatandaşlarının en büyük arzusu herhangi bir sponsor şirkete bağlı olmaksızın oturum ve çalışma izinlerini alabilmek. Bunun yolu da “self-employed” statüsüne sahip olmaktan geçiyor. Yani kendi kurduğu şirket üzerinden bu oturum ve çalışma izinlerini alabilmek.

Bakan Caruana mecliste kendisine yöneltilen üçüncü ülke vatandaşlarının self-employed statüsü alma hakları konusundaki soruyu “üçüncü ülke vatandaşı, Malta’da izin lisansı aldığı tarihten itibaren altı ay içinde en az 500.000 €’luk bir sermaye yatırımı ve kriterden en az birini karşılaması durumunda “self-employed” lisansı alabilir. ”şeklinde cevapladı.

Bakan Caruana, JobsPlus çalışma lisanslarına ilişkin yönergelerinden en az bir kriteri karşılamaları koşuluyla, üçüncü ülke vatandaşı olan yabancılara, “self-employed” lisansı verilebileceğini söyledi.

Bakan, kriterlerin Malta’ya en az 500.000 € sermaye yatırımı, en az üç Maltalı/EAA/İsviçreli istihdam etmeyi taahhüt eden ‘yüksek nitelikli yenilikçi’ bir projeye sahip olmak veya Malta Enterprise tarafından onaylanmış bir proje çalışması olması gerektiğini belirtti.

Bakan, uzun süreli ikamet edenler, mülteciler, ikincil koruma, insani koruma ve sığınmacıların da “self-employed” olarak çalışmak için bir lisansa ihtiyaçları olduğunu ancak yukarıdaki kriterlerden muaf olduklarını belirtti.

Birkaç gün önce yine konu ettiğimiz üzere üçüncü ülke vatandaşları 5 yıllık yasal çalışmaları sonucunda uzun süreli ikamet hakkına başvurabiliyor.

Kaynak News Book

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz