15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Ücretsiz adli yardım için yıllık gelir sınırı 13 bin Euro oldu

12 Ocak 2022

Malta’da hukuk davalarında ücretsiz adli yardım alabilmek için aranan 7 bin Euro yıllık gelir üst sınırı 13 bin Euro’ya yükseltildi.

Adli yardım, mahkemede temsile gücü yetmeyen düşük gelirli kişilere yasal yardım sağlamak için hizmet vermektedir. Malta’da ceza davaları için bir gelir testi gerekmezken, hukuk davası için ise ücretsiz hizmet almak isteyenlerin yıllık gelirinin 7 bin Euro’dan yüksek olmaması şartı aranıyordu.

Hukuk davalarında ücretsiz adli yardıma uygunluk için aranan yıllık 7 bin Euro üst sınırının 40 yıldır gözden geçirilmediğini belirten Adli Yardım Hizmetleri Müdürü Bruno Zahra, enflasyon oranı da dikkate alındıktan sonra üst sınırın 13 bin Euro’ya yükseltildiğini açıkladı.

Zahra, başvuruların değerlendirilirken bireyin kira, çocuk nafakası gibi mali taahhütlerinin de dikkate alınacağını sözlerine ekledi.

Değişiklik duyurusunda konuşan Adalet Bakanı Edward Zammit Lewis ise, “Daha fazla insana ulaşabileceğiz, desteği artıracağız ve adalete erişimi genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz