15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Hamburg’da Müslümanlara özel mezarlık tahsis edildi

11 Ocak 2022

Almanya’nın Hamburg kenti yakınlarındaki Stade beldesinde, yerel yönetim tarafından mezarlıkta Müslümanlara özel bölüm ayrıldı. Bu yılın başında Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Iserlohn şehrinde Müslüman mezarlığına saldırı yapılmış ve mezarlar tahrip edilmişti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Stade Mevlana Camisinin birkaç yıl süren çalışmalarının ardından şehirdeki Müslümanların cenazelerini İslami usullere göre defnedebilmesi amacıyla 700 metrekarelik alan üzerinde planlanan 139 defin yeri kapasiteli mezarlığın açılışı için tören düzenlendi.

Stade Belediye Başkanı Sönke Hartlef, Campe Mezarlığında Müslümanların yakınlarını defnedebilmesi için özel bir bölüm tahsis ettiklerini belirterek, gelecekte bu alanın dolması durumunda daha fazla genişletilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Iserlohn şehrinde yılbaşı sabahı Müslüman mezarlığında saldırı gerçekleştirilmişti, Almanya’nın Tarım ve Gıda Bakanı Cem Özdemir başta tüm Alman yetkili makamları saldırıyı sert sözlerle kınamıştı.

Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz