19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Aşı sertifikasının geçerliliği CovPass ile anlaşılacak

12 Ocak 2022

Malta Hükümeti, 17 Ocak’ta başlayacak yeni kısıtlamaların uygulanması sırasında kişilerin aşı sertifikasının geçerliliği ve gerçekliğinin sorgulanabileeği CovPass Malta uygulamasını tanıttı. Dijital aşı sertifikasındaki QR kodunun okutulması ile uygulama ‘yeşil ışık’ yakarsa restoranda hizmet alınabilecek.

Malta’da havaalanı yetkililerinden, işverenlere bir çok kuruluşun tepki gösterdiği 17 Ocak’ta başlayacak kısıtlamalarla ilgili hükümet aşı sertifikalarının sorgulanabildiği yeni uygulama CovPass’ı duyurdu.

Aşı sertifikalarına sahip olunabilinen mevcuttaki GreenPass uygulamasının yanında bu ikinci uygulama CovPass ile sertifikadaki QR kodu okutularak, sertifikanın gerçekliği ve geçerliliğini öğrenmek mümkün oluyor.

CovPass uygulaması ile örneğin restoran işletmecisi müşterilerin aşı sertifikalarında yer alan QR kodunu sorguladıklarında durum yeşil ise hizmeti sunabilecek.

Malta’da 17 Ocak 2022’den itibaren, restoran, bar ve spor salonu gibi tüm işletme sahipleri, tam aşılılara hizmet verebilecek, tam aşılı olabilmek kuralları da ilk döngüyü  tamamlayan kişiler için 3 ay, güçlendirici için ise 9 ay olarak belirlenmişti.

Bu uygulamanın, karantina süresinin de hesaplanacağı şekilde kullanılabileceği belirtildi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz