17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Uçakta maske takmak istemeyen Rus yolcuya 570€ para cezası

1 Mart 2021 / Malta

Alınan koronavirüs tedbirlerine ısrarla uymak istemeyenleri yüksek para cezaları bekliyor.

Havayolu ile ulaşımda mutlaka uyulması gereken kuralların başında maske takmak geliyor. Bu kurala aykırı davranıp maske takmak istemeyen yolcular önce uyarılıyor, eğer tutumlarını sürdürürlerse yüksek para cezası ödemeleri gerekiyor.

Son dönemlerde uçakta ve havalimanında sık sık rastlanan maske karşıtı yolcuların gözünün yaşına bakılmadı ve yetkililer yüzlerce, hatta binlerce euroluk cezaları uyguladılar.

Son yaşanan olayda Alman Lufthansa uçağı ile Moskova’dan Frankfurt’a uçan bir yolcu, kabin ekibinin tüm uyarılarına rağmen maske takmak istemedi. Uçak Frankfurt Havalimanı’na inmeden polis haberdar edildi ve yolcu uçaktan iner inmez güvenlik güçleri tarafından karşılandı.

33 yaşındaki Rus vatandaşının sarhoş olduğu tespit edildi. Kendisi hakkında havacılık kurallarına uymadığı için yasal işlem başlatıldı. İşlemler tamamlana ve para cezası kesinleşene kadar da 570 Euro’suna el konuldu. Yolcu büyük ihtimalle aynı miktarda cezayı ödedikten sonra hakkındaki işlemler son bulacak.

Kısa süre önce Dominik Cumhuriyeti’nden Frankfurt’a uçan ve maske takmayı reddeden iki yolcu hakkında da yasal işlem başlatılmıştı. Bu yolcuları da 25 bin Euro’ya kadar para cezası bekliyor.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz