18.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’nin Dördüncü GSM Operatörü NETGSM, 0510 İle Yola Çıkıyor

Türkiye’nin telekomünikasyon sektörüne yeni bir soluk getiren NETGSM, dördüncü GSM operatörü olarak kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. “0510 22X XXXX” numara bloğu ile hizmet verecek olan NETGSM, sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisansları kapsamında geniş bir yelpazede hizmet sunacak.

2009 yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) alınan lisanslarla yoluna devam eden NETGSM, Türk telekomünikasyon sektöründe yeni bir dönem başlatıyor. Turkcell ile yapılan sanal mobil şebeke hizmetleri anlaşması sonucu, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurarak, 0510 numara bloğu ile test hizmetlerine başladı. Sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yakın VoIP/SMS abonesi ile sektördeki yerini sağlamlaştıran NETGSM, şimdi de mobil hizmetlerde iddialı bir giriş yapıyor.

NETGSM’in Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucu ortağı Adem Öcal, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu bir girişimci. 2004 yılında Cemal Kaya ile birlikte kurulan şirket, 2010’da NETGSM markası altında telekomünikasyon sektöründe hizmet vermeye başladı.

Mart ayı itibarıyla resmi olarak abone kabulüne başlayacak olan NETGSM, diğer mobil operatörlerle farkını, sunacağı katma değerli hizmetler ve müşteri destek hizmetleriyle ortaya koyacak. BTK’ye yapılan başvuruların onaylanmasıyla birlikte, abone alım işlemleri e-Devlet ve mobil uygulamalar üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

NETGSM, Türk Telekom’un TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye’nin ardından Türkiye’de hizmet veren dördüncü GSM operatörü olma özelliğini taşıyor. Şirket, bu yıl sonuna kadar numara taşıma hizmeti ile 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. M2M ve IoT kullanımları konusunda da abonelerini geleceğe hazırlamayı planlayan NETGSM, teknolojinin sunduğu tüm imkanları kullanıcılarına sunmayı amaçlıyor.

Sabit telefon, sanal mobil telefon ve internet servis sağlayıcılığı gibi alanlarda sunduğu hizmetlerle dikkat çeken NETGSM, kendine has veri merkezi, güçlü altyapısı ve Ar-Ge destekli yazılım ve donanımları ile sektörde fark yaratmayı hedefliyor. Bu yeni dönem, Türkiye’nin telekomünikasyon alanındaki rekabetini daha da artıracak ve kullanıcılara daha fazla seçenek sunacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz