17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

MaltaCAN, Otizmli Çocukların Eğitimindeki Ayrımcılığa Karşı Çağrı Yaptı

Çocuk hakları için mücadele eden 14 bağımsız kuruluşun oluşturduğu MaltaCAN, otizm spektrumunda yer alan çocukların Maltalı eğitim sistemi içinde giderek daha fazla ayrıştırılmasına karşı eğitim otoritelerine, politika yapıcılara, paydaşlara ve sendikalara acil bir çağrıda bulundu.

MaltaCAN, bir basın açıklamasında, “Giderek daha fazla, otizm spektrumundaki çocukların ana akım eğitim ortamlarından dışlanmasına tanık oluyoruz, bu da onların kapsayıcı öğrenme fırsatlarına erişimini ciddi şekilde kısıtlıyor,” dedi.

Organizasyon, bunun nedenini sendikaların uyguladığı kısıtlayıcı direktiflerle ve belirli okul politikalarıyla izole edici öğrencilere gerekli destek hizmetlerinden, örneğin öğrenme destek eğitmenlerinden yoksun bırakılmasına bağladı.

MaltaCAN, durumun ciddiyetini vurgulayarak, şu anda otizm ve diğer engelliliklere sahip öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kaynaklarda önemli bir boşluk olduğunu gösteren 180 bekleyen öğrenme destek eğitmeni başvurusu olduğunu belirtti.

Ayrıca, MaltaCAN, konuyla ilgili kapsamlı veri ve araştırma eksikliğine dikkat çekti. Koalisyon, her çocuğun yeteneklerine veya engellilik durumuna bakılmaksızın eğitim hakkını korumak için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

MaltaCAN, bu konuda endişeli olan ebeveynlerden raporlar aldığını söyledi. Koalisyon, ayrıca medyada otizm spektrum bozukluklarına sahip öğrencilere etkili destek sağlamak için okullarda kaynak ve eğitim yetersizliklerini vurgulayan ebeveynlerin duygularını yineledi.

 



Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz