20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’den Fransa’daki bıçaklı saldırıya kınama

L1

Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınında düzenlenen bıçaklı saldırıyı ilişkin Türkiye’den kınama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim KalınTwitter’dan yayınladıkları mesajda saldırıyı şiddetle kınadıklarını duyurdu. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır. Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz” ifadeleri yer aldı.

Çelik: İnsanlık dışı bir eylem

Fransa’daki saldırıyı kınayan ve Fransız halkıyla dayanışma içinde olunduğunu belirten Çelik de “Fransa’nın Nice şehrindeki Notre Dame de Nice Kilisesi’nde gerçekleştirilen vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör, aşırılık ve şiddete karşı Fransız halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Hangi ideoloji, din, etnisite, mezhep etiketine sahip olursa olsun terörün ve teröristlerin insanlık dışı yüzü değişmez. Masum insanları hedef alan her türlü eylem, insanlık dışı bir eylemdir” dedi.

Kalın: Saldırıyı şüphesiz kınıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter’dan yayımladığı Fransızca mesajla Nice’te gerçekleşen saldırıyı kınadı. Kalın, şunları yazdı: 

“Nice’te Notre Dame Kilisesi yakınında meydana gelen terör saldırısını şüphesiz kınıyoruz. Fransız halkına baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Terörizmin dini, rengi, dili yoktur. Her türlü radikalizm ve terörizme karşı kararlılıkla ve dayanışma içinde mücadele edeceğiz”

Kaynak : bianet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz