26.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş için başvurular 3 bini geçti

12 Mart 2022

Yükseöğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan öğrencilere yatay geçişte kolaylık sağlandığını belirterek, “Başvurular halen devam etmekte. Bugün itibarıyla bu başvurular, 3 bini bulmuş vaziyette” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan Türk öğrencilerin durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye’ye dönen öğrencilerden yaşat geçiş imkanı olanlara kolaylıklar sağlandığını hatırlatan Özvar, “Yatay geçiş şartlarına uygun olanlar Türkiye’deki devlet üniversitelerine yerleşecekler yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimiz için YÖK olarak düşündüğümüz çare, özel öğrenci statüsü” dedi.

Ülkemize gelen öğrencilerin öğrenim bilgilerini paylaşmaları için hazırlanan internet sayfasına girerek bilgilerin paylaşılmasını isteyen Özvar, “Başvurular devam ediyor bugün 3 bini bulmuş vaziyette. Bu başvuruların daha ne kadara ulaşacağını kestirmeniz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Medya Tava

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz