16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de Yerel Seçim Sonuçları: Tarihi Değişim!

Türkiye’de 61 milyon 441 bin 880 seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlendiği seçimde nefes kesen bir yarış yaşandı.

Seçim sonuçları haritadaki renklere de yansıdı. AK Parti’nin büyükşehir belediyesi sayısı 15’ten 12’ye, toplam il belediye başkanlığı sayısı ise 39’dan 24’e indi. CHP ise büyükşehir belediyesi sayısını 11’den 14’e, toplam il belediyesi sayısını 21’den 35’e çıkardı.

Seçim gecesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan;

MİLLET, MESAJINI SANDIK VESİLESİ İLE SİYASETÇİLERE ULAŞTIRDI

“Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir, 85 milyonun tamamıdır. Seçimde kazanan adaylardan önce milletimiz olmuştur. Uğruna ağı bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur. Sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yarından itibaren tüm Türkiye’de bize oy veren herkesi memnun etmek için kimseyi pişman etmemek, kimseyi üzmemek üzere tüm belediye başkanlarımız, 228 belediye ile çıktığımız yolda şu ana kadar seçildiği kesinleşen 410 belediye başkanımız arı gibi çalışacaklar.” dedi.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz