19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye, Uluslararası Araştırmacıları Ağırlamaya Hazırlanıyor: TÜBİTAK’tan Yeni Programlar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye’de bilim ve teknoloji alanında önemli atılımlar yapmayı hedefleyen uluslararası araştırmacıları ülkeye çekmek amacıyla iki yeni program başlattı. “2232-A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” ve “2232-B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı” adını taşıyan bu girişimler, yurt dışında çalışma deneyimi olan Türk ve yabancı bilim insanlarının Türkiye’de araştırmalarını sürdürmeleri için teşvikler sunuyor.

Ülkemiz için stratejik değer taşıyan alanlarda projeler geliştirecek bu araştırmacılar, bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalarıyla Türkiye’nin araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmayı hedefliyor. Programlar, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında uluslararası arenada rekabet gücünü artırma ve yerli bilim insanlarının yurt dışına göçünü tersine çevirme amacı taşıyor.

Son başvuru tarihinin 30 Nisan 2024 olarak belirlendiği programlara başvurular, TÜBİTAK BİDEB resmi web sitesi üzerinden yapılabilecek. TÜBİTAK, programlar kapsamında seçilecek araştırmacılara finansal destek, laboratuvar imkanları ve uluslararası iş birlikleri kurma fırsatları sunarak, onların Türkiye’de bilim dünyasına katkıda bulunmalarını sağlayacak.

Türkiye, bu adımla bilimsel araştırma ve inovasyon konusunda önemli bir merkez olma yolunda ilerlerken, uluslararası lider ve genç araştırmacıların ülke bilimine yapacakları katkılar büyük bir heyecanla bekleniyor. TÜBİTAK’ın başlattığı bu programlar, Türkiye’nin bilimsel potansiyelini uluslararası alanda daha da pekiştirecek ve ülkenin bilim insanları için cazip bir merkez haline getirecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz