20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye Milli Kadın Futbol Takımı: Kadınlar futbolu gönülden oynuyor, hepimizin ikinci bir işi var.

Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın ilk teknik direktörü Nurcan Çelik, kadın futbolunun gelişmesi için ekonomik destek ve altyapı yatırımlarının artması gerektiğini vurguluyor. Çelik, Avrupa’da kadın futbolunun yüksek seyirci sayılarına ulaşmasıyla sergilenen futbol kalitesi arasında doğrudan bir ilişki olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Süper Lig’deki profesyonel kulüplerin kadın ligine katılmasıyla hareketlilik yaşandığını ve kadın futbolunun gelişmekte olduğunu dile getiriyor.

Kadın futboluna olan ilginin artmasıyla birlikte takım sayısının ve altyapının da geliştiğini ifade eden Karagenç, artık kız çocuklarının futbol oynamak istediklerinde örneklerinin olduğunu ve genç yaşlarda futbola başlayarak kadın futbolunu daha ileriye taşıyacaklarını belirtiyor.

Ancak, bir araştırma, kadın futbolunun ekonomik açıdan erkek futbolundan geride olduğunu göstermektedir. Araştırmaya göre, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na katılan takımların kazançları, tıbbi destekleri, antrenman ve kamp koşulları erkek futbolcuların seviyesine ulaşamamaktadır.

Türkiye’de kadın futboluna olan ilginin artmasıyla birlikte kadın futbolunun canlandığı belirtiliyor. Maçların ulusal kanallarda düzenli olarak yayımlanması, sponsorlukların ve bahislerin artmasıyla birlikte kadın futboluna olan ilginin artması ve oyun kalitesinin iyileşmesi beklenmektedir.

Türkiye Milli Kadın Futbol Takımı’nın maddi destek almadığı ve kazanç sağlamadığı belirtilmektedir. Ancak Türkiye’deki kadın futboluna yapılan yatırımların ve desteğin her geçen yıl arttığı ifade edilmektedir.

Kaptan Karagenç, şimdiye kadar 115 defa milli takım forması giydiğini, hiçbir maçtan prim ya da başka bir isim altında para almadığını söylüyor, “Sadece yurt dışına çıktığımızda harcırah alıyoruz. Kazanç düşünmeden, milli gururla oynuyoruz. Kadınlar bu işi tamamen gönülden yapıyor” diyor ve ekliyor:

“Hepimizin ikinci bir işi var. Ben öğretmenlik yapıyorum mesela.”

Kadın futbolunun gelişmesi için Süper Lig kulüplerinin kadın takımları kurması ve antrenör kalitesinin yükselmesinin önemine vurgu yapılmaktadır. Büyük kulüplerin kadın futboluna katılımı ve sponsorluk desteğinin artmasıyla lige olan ilginin ve öneminin artacağı belirtilmektedir.

Önümüzdeki dönemde Türkiye Milli Kadın Futbol Takımı’nın yapacağı hazırlık kampı ve maçların büyük önem taşıdığı ifade edilmektedir. Milli takımın son dönemde profesyonelleştiği ve diğer ülkelere karşı rekabet edebilecek düzeyde olduğu vurgulanmaktadır.

Kaynak:BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz