18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye de karantina süresini kısalttı

06 Ocak 2022

Salgının başından bu yana 66 bin 467 yeni vaka sayısı ile en yüksek günlük vaka sayısını gören Türkiye’de, karantina süresi 7 güne düşürüldü, test sonucu 5. gün negatife dönerse karantina süresi sona erecek.

Türkiye’de Bilim Kurulu toplantısı dün yapıldı. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında, koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin karantina süresinin 7 güne indirildiği açıklandı. Test sonucu beşinci gün sonrasında negatife dönen kişilerin de karantinası o gün itibarıyla sonlandırabilecek.

Son 3 ay içinde hatırlatma doz aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş kişilerin temaslı olmaları durumunda karantinaya girmelerine gerek kalmayacak. Ancak bu kişilerden maske takmaları ve semptomlarını gözlemlemeleri istendi.

Hiç aşı olmayan ya da hatırlatma dozu üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişilere 7 gün karantina kuralı uygulanacak. Beşinci gün kuralı da yine geçerli olacak.

Bu arada Türkiye’de dün salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısı kaydedildi. Toplam 66 bin 467 kişi pozitif çıkarken, 143 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 29 bin 316 oldu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz