30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Türk Kripto Girişimcisine 11.196 Yıl Hapis Cezası!

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre, Arnavutluk’a kaçan Türk kripto kurucusu Faruk Fatih Özer ve iki kardeşi, tarihi bir hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Thodex’in 29 yaşındaki patronu olan Faruk Fatih Özer’i kara para aklama, dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçlarından toplamda 40,562 yıl hapis cezası talep etmişti.

Özer, mahkemede suç örgütü kurma suçlamalarına yanıt verirken, “Suç örgütü kuracak olsaydım bu kadar amatörce davranmazdım” ifadelerini kullandı.

Türk basınında yer alan haberlere göre, Özer’in iki kardeşi Serap ve Güven de aynı cezaya çarptırıldı ve Perşembe günü geç saatlerde kısa bir duruşmanın ardından karar verildi.

Türkiye, 2004 yılında Avrupa Birliği’ne katılım çabalarını desteklemek amacıyla idam cezasını kaldırdıktan sonra ağır hapis cezalarıyla tanınıyor.

Özer’in ilk olarak Nisan 2021’de Türkiye’den 2 milyar dolarlık yatırımcı varlığıyla kaçtığı iddia edilmişti, ancak bu rakam o zamandan beri tartışmalı bir konu olarak kalmıştı.

Savcılar, Özer’in Nisan 2021’de Türkiye’den kaçarken 250 milyon liralık (o dönemde yaklaşık 30 milyon dolar) kullanıcı varlığını üç gizli hesaba aktardığını ve paranın büyük kısmının bir Malta bankasına gittiğini iddia etti.

İddianameye göre, Özer kardeşler, müşterilere toplam 356 milyon liralık zarar vermişlerdir.

Bu dava, Türkiye’de kripto patlamasının büyük ölçüde azaldığı ağır hükümet düzenlemeleriyle aynı döneme denk geldiği için yerel manşetlere taşındı. Türkler, liranın değer kaybetmeye başladığı dönemde çeşitli kripto para birimlerine yönelmişlerdi.

Özer, geçen yıl Interpol’ün uluslararası tutuklama emriyle Arnavutluk’ta tutuklanmıştı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz