16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Pandemi etkisiyle turizmde en büyük kayıp Malta’da

27 Haziran 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Eurostat rakamlarına göre, seyahate getirilen pandemi ile ilgili kısıtlamalar nedeniyle turizmde en büyük kayıp yaşayan ülke Malta oldu. AB turizmi pandemi yılında yüzde 61 düştü.

Avrupa Birliği istatistik ofisinin verileri, pandemi sırasında en büyük darbeyi bir önceki yıla göre yüzde 80’lik bir düşüşle Malta turizm sektörünün aldığını gösteriyor.

Öte yandan Malta, muhtemelen hükümet tarafından verilen kupon planının doğrudan bir sonucu olarak, yıl boyunca iç turizminde artış görülen iki AB ülkesinden biriydi.

Genel olarak, COVID-19 salgını sırasında Avrupa turizmi şaşırtıcı bir şekilde yüzde 61 düştü. Rakamlar, ülkelerin seyahat ve salgın için alınan kısıtlama kararları nedeniyle turizm sektörünün pandemiden en çok etkilenen sektör olduğunu doğruluyor.

Eurostat, bu düşüşün nisan 2020 ile mart 2021 arasında AB turistik konaklama işletmelerinde geçirilen gece sayısına yansıdığını söyledi.

Malta dışında, turizmin yüzde 78 düştüğü İspanya ve yüzde 74 düşüş olan Yunanistan’dan başka yüksek düşüşler de gözlendi. Turizm Portekiz’de yüzde 70, Macaristan’da ise yüzde 66 daraldı.

İç turizmin ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 arttığı iki AB ülkesi olan Malta ve Slovenya dışında, AB genelinde azalış görüldü.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo Nisan ayında yaptığı açıklamada, geçen yıl ekonominin COVID-19 nedeniyle turizmden yaptığı yıllık harcamalarda 2,2 milyar Euro kaybettiğini söyledi.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz