26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Suçlamaları reddeden polislerin kefalet talebi reddedildi!

10 Ekim 2022

Hamrun karakolunda görevli polis memurları Rika Mifsud Grech ve Jurgen Falzon’ın yabancılara karşı şiddet kullanmak, kişi kaçırmak ve ağır yaralamakla yargılanmalarında sanıkların kefalet talebi reddedildi.

Malta Polis Teşkilatı’nın Hamrun karakolunda yabancılara şiddet uygulayan üç polis memurunun görevden aldığı olayla ilgili iki sanık polis dün mahkemeye çıkarıldı. 22 yaşındaki Florianalı Rika Mifsud Grech ve 24 yaşındaki St Veneralı Jurgen Falzon mahkemede hazır bulunurken üçüncü sanık polis ise hastaneye kaldırılması nedeniyle daha sora mahkemeye çıkacak. 

Sanıkların gözaltına aldıkları yabancıları karakoldan alarak Hamrun’da başka yere götürdükleri ve burada şiddet uyguladıklarını belirten savcılık ağır yaralamaya ilişkin belge bulunmadığını şiddet gören yabancıların ikisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık polislerden Rika Mifsud Grech’in avukatı müvekkilinin henüz 18 aylık polis olduğunu belirterek diğer sanık avukatı ile birlikte suçlamaları reddetti. Suçlamaları reddeden polislerin isimlerinin yayınlanmaması ve kefalet talepleri Yargıç Joe Mifsud tarafından reddedildi.

Mahkeme ayrıca sanıkların soruşturma sırasında haklarında soruşturma yürütebilecek olanlardan uzak tutulmasına da karar verdi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz