20.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

STK: Malta’da Mahsur Kalan Göçmenler Acil Kurtarılmaya İhtiyaç Duyuyor

Bir sivil toplum kuruluşu (STK), Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Malta’nın arama kurtarma bölgesinde mahsur kalan bir teknede bulunan 44 kişilik bir grubun acil kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu iddia etti.

Göçmen acil yardım hattı Alarm Telefonu, olayın ilk olarak Pazar günü öğleden sonra gri fiberglas bir teknenin denizde sürüklendiği şeklinde bildirildiğini açıkladı.

STK’nın yaptığı paylaşımda, “Su ve yiyecekleri yok, tıbbi yardıma ihtiyaçları var ve denizde sürükleniyorlar.” ifadeleri yer aldı.

Tekneye dair yetkililere uyarının altı saat sonrasına rağmen hala kurtarma yapılmadığını ve bölgede iki ticari geminin bulunduğunu öne süren STK, Malta’nın Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin (RCC) durumu görmezden gelmesinden endişe duyduklarını belirtti.

Alarm Phone ise Pazartesi günü öğleden sonra, grup üyelerinin geceyi atlattığını ancak hala tehlikede olduklarını bildirerek, “Yüksek dalgalar olduğunu ve hayatlarından endişe ettiklerini” açıkladı.

STK, Malta Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, geminin yeni koordinatlarını iletti ve “Dalgalar artıyor, tekne aşırı kalabalık ve ciddi bir gemi kazası riski altındalar. Teknedeki insanlar panik içinde ve acilen yardım istiyorlar” dedi.

Bu üzücü rapor, MED9 liderlerinin AB’nin göçle ilgili çabalarını artırma çağrısının yapıldığı günlerde geldi. AB’nin güneyindeki dokuz ülke lideri, AB Göç Paktı müzakerelerini hızlandırma ve Avrupa Komisyonu’nun mevcut yasama dönemi sona ermeden bir anlaşmaya varma çağrısı yapmıştı. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de liderlerle görüşmüştü.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz