16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Sarhoşken kundakçılık girişiminde bulunan adam kefaletle serbest bırakıldı

27 yaşındaki Birkirkara sakini Bubakar Kandeh, Cuma günü Magistrate Noel Bartolo önünde hakim karşısına çıktı. Kandeh’e, ikamet ettiği apartmanı yakma girişimi ve bir dizi suçlama yöneltilmesinin ardından kefalet talebi reddedildi.

Mahkeme, 30 Ocak gecesi gerçekleşen olayın detaylarını dinledi.

Polis İnspektörü Clayton Camilleri tarafından temsil edilen savcılar, Gambiya asıllı restoran çalışanı Bubakar Kandeh’e yöneltilen suçlamaları ve iddiaları sıraladı. Bu suçlamalar arasında kundaklama girişimi, şiddet korkusu yaratma, geceleyin yüksek sesle rahatsızlık verme, sarhoş halde umuma açık yerde kendine bakamama, diğerlerine rahatsızlık veya zarar verme niyetiyle saldırı, hakaret veya tehdit etme ve hukuka aykırı zarar verme bulunuyor.

Mahkeme, söz konusu gece, polise, içki içmiş ve ikamet ettiği apartmanın ortak alanında rahatsızlık yaratan Kandeh’in bildirildiği bir rapor aldığını duydu.

Mahkeme, Kandeh’in komşularının kapılarına saldırganca vurduğunu, bu sırada ikisine zarar verdiğini söyledi. Kandeh, cevap alamayınca iddiaya göre ortak alanda bir propan gaz tüpünü ateşe verdi.

Olayın ardından polis, Kandeh’i gözaltına aldı ve hastaneye tedavi için götürdü. Taburcu olduktan sonra gözaltına alındı ve suçlandı. Savunmayı üstlenen avukat Brandon Kirk Muscat, suç kaydının olmadığını vurgulayarak kefalet istedi.

Ancak savcılık, sanığın içinde insanların bulunduğu bir apartmanı yakmaya çalıştığını ileri sürerek kefaleti itiraz etti. Kaçma riski, özellikle Kandeh’in verdiği adresin, iddiaya göre kundaklama girişiminde bulunduğu yer olduğuna dair endişeler dile getirildi. Daire sahipleri artık onun orada ikamet etmesini istemiyor ve onun kaçma veya delillerle oynama korkusu bulunuyor.

Her iki tarafın argümanlarını göz önünde bulundurduktan sonra hakim, suçlamaların ciddiyeti ve delillerin tehlike altında olma riski nedeniyle kefaleti bu aşamada reddetti. Mahkeme, sanığın kefalet koşullarına uyma konusundaki şüphelerini dile getirdi.

Savunmanın sosyal inceleme raporu talebi de reddedildi ve mahkeme, davanın erken bir aşamasında olmasına rağmen savcılığa hızlı bir şekilde delil sunma ve tanıkları çağırma konusunda ısrar etti.

 


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz