18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Sahte Engellilik Yardımı Alarak Dolandırıcılık Yapan Adam Hapis Cezasına Çarptırıldı

Engellilik yardımı kandırmacasıyla sahte belgelerle 18.000 Euro talep eden bir adam hapis cezasına çarptırıldı. Bu suçtan dolayı hapis cezasına çarptırılan ilk kişi oldu.

46 yaşındaki Brian Aber, 2019-2023 yılları arasında Sosyal Güvenlik Dairesi’nden bu miktarı almış olmakla suçlanarak suçu kabul etti.

Aber, dolandırıcılık, nüks ve denetimli serbestlik ihlali suçlarından suçlu bulundu. Mahkemeye, adamın sahte olarak iddia ettiği miktarı geri ödemek için Sosyal Güvenlik Dairesi ile anlaşma imzaladığı ve zaten yaklaşık 2.000 Euro’yu iade ettiği bildirildi.

Mahkeme Hakimi Rachel Montebello, salı günü verilen kararda, dolandırıcılığın bu dört buçuk yıl boyunca “tekrarlayan ve sistemli” bir şekilde işlendiğini belirterek adamı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Aber’ın başarısız bir ilişkiden kaynaklanan sorunları ele almak için yardıma ihtiyaç duyduğunu kabul ederken, adamın denetimli serbestlikteyken bile dolandırıcılığa devam ettiği gerçeği göz önüne alındığında, onu sadece toplum hizmetine mahkum edemeyeceğini belirtti.

Savunma avukatı Jose Herrera, adamın hapis cezasına itiraz etme izni verdi.

Polis, sürekli olarak engellilik yardımı dolandırıcılığı vakalarında adı geçen aile doktoru ve eski İşçi Partisi milletvekili Silvio Grixti’yi sorgulamış olsa da, bugüne kadar hiçbir suçlamayla karşı karşıya kalmadı. Grixti, polis soruşturması sonrasında 2020’de istifa etmiş ve bu bilgi ancak geçen yıl kamuoyuna duyurulmuştu.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz