11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Sağlık Bakanı Chris Fearne: “Birkaç muhalif milletvekili COVID-19 aşı sırasını atlamak için bana mesaj attı”

4 Mart 2021/Asena Bilgiç/Malta

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Milliyetçi bir milletvekilinin COVID-19 aşı sırasını atlamak için kendisine mesaj attığını tekrarlamasıyla mecliste olay çıktı.

@lovinmaltaofficialThis is getting more intense by the minute 👀 #fyp #fypmalta #malta #parliament #chrisfearne #healthminister #pn #mp #jumptheline♬ original sound – Lovin Malta

Nasyonalist Parti’nin parlamento grubu Fearne’in iddialarını oybirliğiyle reddettikten sonra, Sağlık Bakanı karşılık verdi ve bu talepleri aslında birden fazla muhalif milletvekilinden aldığını söyledi.

Fearne alaycı bir şekilde “İleri gitmek istiyorsak, sadece bir değil, birden fazla milletvekili bu sebeple mesaj attı ama belki şimdi unutmuşlardır,” dedi. “Telefonlarınızı çıkarın, WhatsApp’a gidin ve kuyruğa atlamak için hanginizin bana mesaj attığını görün.”

“Biri ailesi için, biri ailesinin arkadaşları için, birden fazlası kendisi için istedi, ”diye devam etti Fearne.

Fearne, bu milletvekillerinin kim olduğunu açık bir şekilde söylemeyi reddetmesine rağmen, muhalefet liderine özel olarak söylemeyi veya Nasyonalist Parti milletvekillerini tek tek ayağa kalkıp ona sormaları halinde mecliste bilgilendirmeyi teklif etti.

Bir noktada Milliyetçi milletvekili Claudette Buttigieg ayağa kalktı ve Fearne’e kendisinden bahsedip bahsetmediğini sordu.

Fearne, “Kızının bir rahatsızlığı olduğu için aşı yaptırmamı istediğini biliyorum ama ondan bahsetmiyorum,” diye cevap verdi.

Ancak Buttigieg onu yalan söylemekle suçladı.

“Yemin ederim bakana aşıyı alıp alamayacağımı hiç sormadım, kızım için bile, çünkü aşı hakkı vardı ve gerçekten geçen cumartesi aşı oldu. Ancak cumartesi günü birisi bana yaklaşmaya cesaret etti ve ben reddettim çünkü insanların beni çamura sürüklemesine izin vermeyeceğim. Kendinizden utanmalısınız!”

Nasyonalist Parti lideri Bernard Grech daha sonra, Fearne’i parlamento imtiyazını kötüye kullanmakla suçlayarak Meclis Başkanı’na resmen şikayette bulundu.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz