20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Ryanair Malta’dan yeni rota ve sıklık artışları ile büyümeye devam ediyor.

Ryanair Malta’dan yeni rota ve sıklık artışları ile büyümeye devam ediyor.

Ryanair, Malta’da uzun vadeli bir yatırımcı olmayı hedefleyerek 2023/2024 kış programını duyurdu. Havayolu şirketinin CEO’su Michael O’Leary, Ryanair’in Covid-19 pandemisini güçlü bir şekilde atlattığını belirtti.

Ryanair, Malta’dan Almanya’nın Memmingen şehrine yeni bir uçuş rotası açacak. Bu, havayolu şirketinin Malta’dan sunacağı toplam güzergah sayısını 51’e çıkaracak ve Malta’ya olan taahhüdünü gösteriyor.

Ayrıca Ryanair, Brüksel, Katanya, Dublin, Krakow, Roma ve Viyana gibi 20 güzergahta uçuş sıklığını artıracak.

Malta’nın Ryanair Grubu için önemli bir faaliyet merkezi haline geldiğini vurgulayan O’Leary, havayolunun Malta ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Ancak, O’Leary Fransa’da devam eden Hava Trafik Kontrol (ATC) grevlerine dikkat çekerek bu durumun operasyonel büyümeyi zorlaştırdığını belirtti. O’Leary, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Layen’i ATC grevlerine karşı harekete geçmeye çağırdı ve bunun Fransız iç hat uçuşlarını etkilemesi gerektiğini savundu.

Ryanair, Malta’ya yılda 3,5 milyon yolcu taşıdığını ve Malta vatandaşlarına uygun fiyatlarla daha fazla seyahat seçeneği sunduğunu belirtti. Ryanair’in Malta merkezli 6 uçağıyla desteklenen 51 güzergah işlettiği ifade edildi.

O’Leary, Malta’nın çevre vergisi konusundaki etkilerini vurgulayarak Malta’nın bağlantılarının ve ekonomisinin risk altında olduğunu söyledi ve Malta’nın sesini büyük devletlerle eşit şekilde kullanması gerektiğini belirtti.

Son olarak Ryanair, AB’nin çevre vergisini kaldırması ve tüm çevre vergilerini AB’den ayrılan tüm uçuşlara adil bir şekilde uygulaması çağrısında bulundu.

Ryanair, 23/24 Malta Kış tarifesinin lansmanını kutlamak için müşterilere özel fiyatlar sunuyor. Sadece Ryanair’in web sitesi ve uygulamasında mevcut olan tek yön uçuşlar yalnızca 29,99 €’dan başlıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz