17.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Roderick Cassar mahkemede “Kadın cinayeti” ile suçlanan ilk kişi oldu!

25 Kasım 2022

İki çocuk annesi Bernice Cassar’ı katleden eşi Roderick Cassar “Kadın cinayeti” ile suçlandı. Bu ceza yasasına girdikten sonra ilk kadın cinayeti suçlaması olarak kayıtlara geçti.

Paola’da silahlı saldırıda öldürülen iki çocuk annesi Bernice Cassar’ın mahkemeden koruma kararı aldığı ancak kararın yetkililer tarafından uygulanmadığı ortaya çıkmıştı. Bernice’yi silahla katleden Roderick Cassar dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Zanlı Cassar, “kadın cinayeti” ile suçlanarak Malta tarihinde bu suçlamayla yargılanan ilk kişi oldu. Zanlı Roderick Cassar, Bernice’yi iradesi dışında tutmak, ahlaki ve psikoloik zarar vermek, ruhsatsız silah bulundurmak, telefon ve kurbanın araba anahtarını çalmak, kurbanın arabasına zarar vermek ve başka bir adamı tehdit etmekle suçlandı.

Kadın cinayeti ile yargılanacak olan Roderick bu suçlamayla yargılanacak ilk kişi olacak. Malta’da bu yılın başında Paulina Dembska’nın katledilmesi ardından çıkarılan yasa, kadın cinayetinde tutku kıskançlık vb nedenleri hafifletici sebep olarak kabul edilmesine izin vermiyor.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz