16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Putin, BM toplantısı sürerken operasyon emrini verdi

25 Şubat 2022

Ukrayna BM Daimi Temsilcisi Sergey Kislitsa, konsey üyelerine hitaben, “Sakinlik çağrılarının zamanı geçti. Rusya savaş ilan etti ve bu konseyin savaşı durdurma sorumluluğu var” dedi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, “Sınırlarına geri dön, birliklerini, tanklarını, uçaklarını hangarlarına geri gönderin ve diplomatlarınızı müzakere masasına yollayın” diyerek Rusya’ya seslendi

Ukrayna’ya tam destek vermeye devam edeceklerini belirten Thomas Greenfield, “Tarih bize bunu söylüyor, bu konseyde ve başkentlerimizde bu tehdide karşı koymalıyız. Ukrayna halkı bize güveniyor. Onları hayal kırıklığına uğratmayalım” dedi.

Güvenlik Konseyi toplantısı devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in askeri operasyonu başlattığına dikkat çeken Thomas Greenfield, “Bu konseyin sorumluluğunu tamamen küçümseyen bir savaş mesajı verdi” ifadesini kullandı.

İngiltere ve Fransa daimi temsilcileri Putin’in Ukrayna’ya yönelik aldığı operasyon kararını kınadıklarını belirterek, ABD’nin konseye sunacağı taslağa destek vereceklerini açıkladı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz