16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonuna tepkiler yükseldi

25 Şubat 2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, askeri operasyon başlatması ardından ABD, AB, ve NATO üyesi ülkelerden tepkiler artarak devam ediyor. Biden, Rusya’nın bedel ödeyeceğini ve bunu Amekikan halkına hitap ederken duyuracağını söyledi

Avrupa Birliği ve NATO’dan yapılan ortak açıklamada, “Putin Avrupa’ya savaşı geri getirdi, bedeli ağır olacak” ifadeleri kullanıldı.

NATO müttefiklerinin Rusya’ya yanıt vereceğini ifade ederek “Rusya’nın Ukrayna’daki sayısız sivilin hayatını riske atmasını şiddetle kınıyorum” diyen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Kaybedilen hayatlardan Rusya sorumlu olacak” şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatını hemen bitirmesini istedi. Almanya Başbakanı Scholz “Ukrayna ve Avrupa için kara bir gün” ifadesini kullanırken İngiltere Başbakanı Boris Johnson ‘Önümüzde karanlık günler görünüyor’ dedi.

Rusya’ya yaptırımları açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in askeri operasyon duyurusu sonrası “Saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya’dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir” açıklamasını yaptı.

Biden, “G7 liderleri ile görüşeceğim. Rusya’nın Ukrayna, küresel barış ve güvenliğe yönelik bu gereksiz saldırganlığına ABD ve müttefiklerinin yanıtını duyurmak için Amerikan halkına hitap edeceğim” duyurusunu yaptı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz