21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya’nın Ailesi Adalet Bekliyor

Pelin Kaya’nın Ailesi Adalet Bekliyor: Malta’daki Kazanın Ardından Yargı Süreci Devam Ediyor

Malta’da kaldırımda yürürken bir aracın ezmesi sonucu hayatını kaybeden Türk iç mimar Pelin Kaya’nın ailesi, adaletin bir an önce sağlanmasını bekliyor. Malta’da devam eden dava süreciyle ilgili konuşan Pelin’in ablası Derya Kaya, yargılamanın yavaş ilerlediğini ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade etti.

Derya Kaya, Türkiye’de üst düzey yöneticilik yaptığını belirterek, davada 14. duruşmayı geride bıraktıklarını ve henüz sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Sürecin uzun sürdüğünden yakınan Kaya, her duruşmada aynı şeyleri dinlemekten ve sürecin hızlanmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Pelin’in ölümüne ilişkin kamuoyunun tepkisini hatırlatan Kaya, Malta’da açılan davayı takip etmek için Türkiye’den her duruşmaya gittiğini ve Başbakan Robert Abela ile görüştüğünü ifade etti. Kaya, başbakandan adaletin tarafsız olduğunu ve gerekli yardımın sağlanacağını belirtmesini duyduğunu söyledi.

Ancak sürecin uzun olmasından dolayı birçok kişinin bu durumu kendisine söylediğini belirten Kaya, adaletin zamanında olması gerektiğini vurguladı. Ailenin Malta’da yaşamadığını ve her seferinde gelip gitmenin zor olduğunu ifade eden Kaya, sürecin hızlanması için çaba sarf ettiğini ancak sistemi hızlandıramadığını dile getirdi.

Kaya, davada delillerin ve tanıkların olmasına rağmen sürecin hala devam ettiğini ve bunun kendileri için zor olduğunu söyledi. Aile olarak sürecin uzamasından rahatsız olduklarını belirten Kaya, sistemin kendilerine alışık olduğunu ve çabuk ilerletemediklerini ifade etti.

Derya Kaya, Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen ve büyükelçilik çalışanlarının kendilerini yalnız bırakmadığını ve sürekli yanlarında olduğunu dile getirdi. Ayrıca Kaya, kamuoyunun duyarsız kalmaması için çaba gösterdiklerini ve büyükelçilik çalışanlarının özverili çalışmalarına teşekkür etti.

Malta’da açılan dava süreci hala devam ediyor ve ailenin adaletin sağlanmasını bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz