15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Pasaport almayı geciktirenler iki kat fiyat ödeyebilir!

19 Ağustos 2022

Pasaport süresi dolanlar veya yeni pasaport alacak olanların işlemlerini yıl sonuna bırakması halinde ödeyecekleri ücretlerin iki katına çıkması bekleniyor. Yıl sonunda yeni pasaport harç tutarlarındaki artış en az yüzde 110 olacak.

Türkiye’de pasaport harcından ehliyete, motorlu taşıtlar vergisinden trafik cezalarına kadar çok sayıda kalemdeki fiyat artış oranının belirlenmesinde kullanılacak “yeniden değerleme” oranının yıl sonunda yüzde 110’u geçeceği kesinleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yurt içi üretici fiyat endeksine (ÜFE) göre ortalama fiyat artışı oranı olarak belirlenen yeniden değerleme oranının bu yıl yüzde 110’u aşması bekleniyor.

l-aħħar minuta,l-aħħar aħbarijiet,aġenda maltassssYeniden değerleme oranı pasaport, ehliyet, taşıtlar vergisi ve trafik cezalarına gelecek zammı da belirleyen oran olarak kullanılıyor.

Bu yılın başında yüzde 36 olarak açıklanan yeniden değerleme oranı ile 450 TL’ye çıkartılan 1 yıllık pasaport fiyatının bu yıl sonunda yüzde 110 artışla 945 TL’ye çıkacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanının vergi veya cezaların yeniden değerleme oranını yarısına kadar artırma ve azaltma yetkisi var. Ancak bu yıl yapılan ve 4 katı bulan artışlarda Cumhurbaşkanı bu yetkisini kullanmamış ve herhangi bir indirime gitmemişti.

Karar Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz