19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Paris, Elektrikli Scooterlara Veda Eden İlk Avrupa Başkenti Oldu

Fransa’da Temmuz ayında meydana gelen kazalarla 10 e-scooter kullanıcısının ölümü sonrası, Paris elektrikli scooterlara veda eden ilk Avrupa başkenti oldu. Bu karar, scooter hayranlarını üzecekken, “rahatsızlık” faktöründen rahatsız olanları da memnun edecek.

Nisan ayında yapılan referandumda neredeyse yüzde 90 oranında katılım ile sakinlerin scooterların yasaklanması yönünde oy kullandığı görüldü. Katılım oranına rağmen sadece yüzde 7,5 olmasına rağmen belediye başkanı Anne Hidalgo, bu sonucu doğrudan demokrasinin bir zaferi olarak nitelendirdi.

Yasak, kiralık scooterlarını sunan çeşitli operatörlerin 2018’den beri faaliyet gösterdiği Paris için geçerli olacak. Ancak yine de insanlar özel mülkiyete ait scooterlarla şehirde dolaşmaya devam edebilecekler.

Hidalgo, kullanıcıların kaldırımlarda yayalar arasında sorun çıkardığı ve scooterlarını kavşaklarda düzensizce terk ettiği şikayetleri üzerine böyle bir karar aldıklarını belirtti. Şehrin sağlayıcıları Tier, Lime ve Dott’un 15.000 iki tekerlekli aracının birçok Parisli için “sıkıntıya” dönüştüğünü ifade etti.

Ancak operatörlerin sunduğu verilere göre, Paris merkezli Amerikalı fenomen 33 yaşındaki Amanda Rollins gibi scooter kullanan 400.000 kişiden biri olanlar, bu kararın pek çok insanı üzdüğünü dile getirdi. Amanda, scooterları “çok eğlenceli” olarak nitelendirerek özellikle metronun gece geç saatlerde kapandığı durumlarda eve güvenli bir şekilde dönmenin yolu olarak scooterları kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz