18.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Omikron yüzünden “önlenebilir” ölümler yaşanıyor

08 Ocak 2021

Omikron varyantının son olmayacağını virüsün evrim geçirmeye devam ettiğini ifade eden DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, hızlı yayılan Omikron ile aşırı kalabalık hale gelen hastanelerde “önlenebilir” ölümler gerçekleştiğine dikkat çekti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de küresel sağlık uzmanlarıyla gerçekleştirdiği yılın ilk basın toplantısında, geçen hafta salgının başından bu yana en yüksek Covid-19 vakasının kaydedildiğini belirtti.

Covid-19’un Omikron varyantının son olmayacağını virüsün “evrim” geçirmeye devam ettiğini belirten Ghebreyesus, Delta’ya kıyasla daha hafif seyreden Omikron’un , buna rağmen “hafif” olarak sınıflandırılmayacağını dile getirerdi.

Tıpkı önceki varyantlar gibi Omikron’un da insanları öldürdüğünü belirten Ghebreyesus, çok hızlı yayılan Omikron’un dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde baskı oluşturduğunu aktararak personel yetersizliği ve yoğunluktan dolayı diğer hastalık ve yaralanmalarda “önlenebilir” ölümler gerçekleştiğini vurguladı.

Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz