17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Ocak Ayında Enflasyon %3.7 Seviyesinde Sabit Kaldı

Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksi ile ölçülen yıllık enflasyon oranı, %3.7 seviyesinde sabit kaldı.

Perşembe günü açıklanan verilere göre, Ocak ayında yıllık enflasyon oranları, gıda ve alkolsüz içeceklerde (%10.1) ve eğitimde (%5.6) kaydedildi.

Öte yandan, en düşük yıllık enflasyon oranları iletişimde (%-9.4) ve giyim/ayakkabıda (%-0.8) tescillendi.

Ocak ayındaki yıllık enflasyon üzerindeki en büyük etki, özellikle sebze fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanan gıda ve alkolsüz içecekler endeksinde (%1.8 puan) kaydedildi.

İkinci ve üçüncü en büyük etkiler, restoranlar ve oteller endeksinde (%0.69 puan) ve konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar endeksinde (%0.44 puan) ölçüldü, bunlar genellikle restoran hizmetlerinin ve kira fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklandı.

Yıllık enflasyondaki aşağı yönlü etkiler, iletişim endeksinde (%-0.38 puan), giyim ve ayakkabı endeksinde (%-0.04 puan) ve eğlence ve kültür endeksinde (%-0.03 puan) kaydedildi, bu da genellikle mobil telefon hizmetlerinin, ayakkabı ve paket tatillerin daha düşük fiyatlarından kaynaklandı.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz