21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Özel ev toplantılarında hane sayısı sınırı kaldırıldı

05 Şubat 2022

Noel ve yeni yıl kutlamalarında toplantıları sınırlamak için getirilen özel ev toplantılarını dört hane ile sınırlayan Covid-19 kısıtlaması 7 Şubat Pazartesi gününden itibaren kaldırılıyor. Düğünlerin ise 1 Nisan itibariyle serbest olacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Chris Fearne, 7 Şubat Pazartesi gününden itibaren kısıtlamalardaki geçerli değişikliklerin neler olacağına dair bir basın açıklaması yaptı.

Özel ev toplantılarını dört hane ile sınırlayan Covid-19 kısıtlamasının bu Pazartesi kalkacağını belirten Bakan Fearne, kısıtlamanın Noel ve Yeni Yıl boyunca toplantıları sınırlamak için “çok önemli” olduğunu ancak artık gerek olmadığını söyledi.

Pazartesi gününden itibaren Mater Dei ziyaret saatleri de uzayacak ve hafta sonu hastanenin web sitesinde kesin saatler yayınlanacak.

Bakan Fearne’nin açıkladığı mevcut planda 21 Şubat’ta pozitif vakaların birincil temaslıı için karantinayı yedi günden beş güne indirilmesinin yanında aksilik olmazsa düğünler maksimum 300 konukla 1 Nisan’da geri dönecek.

Sağlık Bakanı Chris Fearne ayrıca gece kulüplerinin Mayıs ayına kadar açılabileceğini söyledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz