15.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Malta’da

Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo Facebook’dan paylaştığı bilgi notunda bugün Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

rüşmede iki ülkenin yatırım, turizm ve İngilzice eğitimi konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesi konularına değinildiğini belirten Bartolo,Türkyie ve Malta’nın uluslararası organize suçlar, para, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm başlıklarında işbirliği yapmalarının gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldığının altını çizdi.

Malta dışişleri bakanı Bartolo, Akdeniz’de yükselen tansiyon ile ilgili kaygılarını savunma bakanı Akar ile paylaştığını, sorunların barışçı yollardan çözülmesi için çağrıda bulundu.

Libya’daki son duruma dair de görüşlerini paylaşan Bartolo, Malta’nın bu husustaki tercihinin kaderi Libyalılar tarafından tayine dilen tek ve birleşik bir Libya’dan yanadır, dedi.

Bartolo Akar ile görüşmesinde Libya konusunda savaşın bir çözüm olmadığını, Libyalıların ülke içindeki bir uzlaşı için desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

Malta dışişleri bakanı Bartolo açıklamasının sonunda Libya barış ve güvenliğinin Akdeniz ve Avrupa’nın barış ve güvenliği demek olduğuna özel bir vurgu yaptı.

Malta Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz