16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Meryem Ana Şenliği, bu hafta sonu Kerċem’de kutlanacak

Kardinal Mario Grech, 9 Temmuz Pazar günü saat 9:00’da Kerċem kilisesinde Meryem Ana Şöleni’nde bir Papalık Ayini yönetecek. Ayine maestro di cappella Carmel P. Grech yönetimindeki St Gregory korosu eşlik edecek. Öğle saatlerinde ise Birkirkara’nın St Anthony Bandosu, Kerċem’in ana caddelerinde marşlar çalacak.

Akşam ayini için kiliseye toplanacak olan cemaat, saat 19:00’da Fr Franklin Vella liderliğinde bir ibadet gerçekleştirecek. Ardından Mro Mark Gauci yönetimindeki Kerċem Aziz Gregory Bandosu eşliğinde Meryem Ana heykeliyle geçit töreni düzenlenecek. Saat 20.15’te ise Mnarja Band, bölge kilisesi önünde bir konser verecek.

Heykel, saat 22.15 civarında, antifon Beatam Me Dicent’in söylenmesi ve ardından kutsal bir kutsama eşliğinde kiliseye geri dönecek.

Bugün, cumartesi, bayramın arifesi olarak, kutsal emanetin çevirisi saat 18.45’te Efkaristiya şapelinden bölge kilisesine yapılacak. Saat 19:00’da Fr Edward Vella liderliğinde ayin kutlanacak, Stella Maris orkestrası ve St Gregory korosu da bu törende yer alacak.

St Gregory Meydanı’nda saat 22:00’de gerçekleşecek Omm il-Kerċmin adlı görsel-işitsel bir gösteri ardından Triq il-Kalandrijiet’te St. Michael of Lija ve 25 ta’ Novembru taż-Żejtun havai fişek fabrikalarının gösterileri yapılacak.

Gece yarısında ise yer havai fişek gösterisi düzenlenecek.

Kerċem, ayrı bir cemaat olarak 10 Mart 1885’te katedralden ayrıldı. Kilisenin temeli, 12 Mart 1846’da St. Aziz Gregory’nin eski şapeline dayanmaktadır ve 22 Ekim 1912’de kutsanmıştır.

Ta’ Kerċem yer adı, Gozo tarihçisi Giovanni Pietro Francesco Agius de Soldanis’e göre, bölgede yaşayan Arap kökenli bir ailenin adı veya takma adı olabilir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz