17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Mater Dei’de her hafta üç hemşire istifa ediyor

17 Kasım 2021

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği (MUMN) Başkanı Paul Pace, haftada üç hemşirenin işini bıraktığını belirterek sağlık sistemini vuran bir personel kriziyle ilgili tehlikeye dikkat çekti.

Avrupa Birliği 2019 yılı verilerine göre Malta’da 4 binden daha az hemşire çalışıyordu ancak bu rakamın şimdi daha da düştüğüne inanılıyor. Malta’da çalışan hemşirelerin birçoğunun kendilerine ve ailelerine vatandaşlık, iyi bir ücret ve ücretsiz konaklama sözü veren Birleşik Krallık’ta çalışmak için istifa ettiği belirtiliyor.

Malta Ebeler ve Hemşireler Birliği başkanı Paul Pace, yeni işe alım eksikliği yanında stres ve tükenmişlik  gibi faktörlerle sağlık personeli sorununun daha da kötüleştiğini söyledi. Başkan Pace, “Hatada üç istifatan bahsediyoruz ve bu sadece Mater Dei’de” ifadeleriyle bu sorunun büyüklüğüne dikkat çekti.

Sağlık bakanlığı hemşirelerin mesleği bıraktığını kabul etti. Bakanlık, “İstifa eden hemşirelerin çoğunluğu yabancı, çoğunlukla Hintliler ve bunun nedeni İngiltere ve İrlanda’nın hemşirelere ve yakın ailelerine acil vatandaşlık teklif etmesi” dedi.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz