15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Marsaskala’da marina yapılmasına ezici çoğunluk karşı!

30 Kasım 2021

Marsaskala Körfezi’ne Yat Marinası yapımı ile ilgili yapılan ankette bölge sakinlerinin yüzde 93’ü estetik ve kültürel  yıkıma neden olacağını söyledikleri marinaya karşı çıkıyor. Bölge sakinleri planın açıklandığı günden beri sürdürdükleri protestolar nedeniyle polisin iddiaları ile hakim karşısına çıkmış ancak ilk duruşmada beraat etmişti.

Malta Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Valerie Visanich Malta Ulaşım’ın (Transport Malta) Marsaskala’da yapmak istediği 700 yataklı Yat Marinası’na dair hem İngilizce hem de Maltaca yaptığı anketle bölge sakinlerinin fikrini aldı.

Marsaskala’da tam zamanlı yaşayan 729 kişi, yarı zamanlı veya mevsimlik 88 kişinin katıldığı toplam 1.100 kişinin katıldığı çevrimiçi ankette planın Marsaskala’yı mahvedeceğine inanıyor.

Yüzde 67’sinin üniversite mezunu olduğu katılımcıların yüzde 93’ü hızla büyüyen bölgede tek önemli açık alanı boğacağını söyledikleri Yat Marina’sının Maghluq tuzlu su havuzları başta çevreyi de tahrip edeceğine inanıyor.

Yat Limanı ile Marsaskala balıkçı köyünün temel özelliklerinin yok edileceği, şu anda halk tarafından dinlenmek, yüzmek için kullanılan alanların da ortadan kalkacağını söyleyen büyük çoğunluk, planın açıklandığı Ağustos 2021’den beri eylemler yapıyor.

Son olarak polis eylemcileri, yasadışı pankart asmak ve yasadışı para toplamak, iddiası ile yargıç önüne çıkarmış ancak Yargıç ilk duruşmada davayı düşürmüştü.

Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz