16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

1997 raporu, marinanın ‘Marsaskala’nın doğal dengesini bozacağı’ konusunda uyardı

31 Ağustos 2021

1997’deki bir Deloitte raporuna göre, Marsaskala körfezindeki bir yat limanının “körfezin doğal dengesini bozabileceği” konusunda uyarıda bulunmuştu.

Marsaskala, 1997 yılında Planlama Otoritesi tarafından yayınlanan yat geliştirme çalışmasına dayanarak marina için tamamen reddedilen dokuz bölgeden biriydi. Bunun başlıca ekonomi ve çevresel faktörlerin olumsuz etkilenecek olmasıydı. 

Deloitte raporuna göre marinanın bar ve restoranlara yakın olması ve aynı zamanda suyunda sığ olmasından kaynaklı olarak elverişli olduğunu belirtmiştir, öte yandan kıyı tesisleri için az alan kalacağı, sualtı kazıları aynı zamanda arazı iyileştirme calışmalarının olumsuz etkileyeceğini ve su sirkülasyonunun olmamasından kaynaklı doğal yapısının bozulacağı rapor etmiştir.

2006 yılında Marsaskala limanı için yayınlanmış olan kalkınma planında, doğal dengenin bozulmaması yönünde bazı kararlar alınmıştır. 

2017 yılında, Malta’nın yatçılık merkezi olarak profilini iyileştirmek için ve bazı önemli yerlerin konumlarının canlandırmak için uygulanabilecek olan stratejiler arasında Marsaskala’da bir yat marinasının olası gelişimi masaya yatırılmıştı.

Bu çağrı geçtiğimiz günlerde tekrardan gündeme getirildi.

MaltaToday

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz