15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Marsaskala eylemcileri ilk duruşmada beraat etti

21 Kasım 2021

Marsaskala’da yapımı planlanan marina başta olmak üzere bölgede planlanan ticari alan planlamalarına karşı eylemleri nedeniyle polisin “yasa dışı” pankart asmakla suçladığı eylemciler suçlamalardan beraat etti.

Bölgedeki azınlık lideri John Baptist Camilleri de dahil olmak üzere bir grup Marsaskala sakini eylemleri nedeni ile yargıç karşısına çıktı.

Marsaskala sakinlerinin yaşadıkları yerin iyileştirilmesi çabasında olan, yaşam kalitelerine sahip çıkan, kamusal alanlardan çalan bazı iş adamlarının açgözlülüğünü dile getiren aktif vatandaşlar olduğunu vurgulayan grup duruşmada yargıcın tüm suçlamaları derhal reddettiğini söyledi.

Polis tarafından “yasadışı olarak afiş asmak ve faaliyetleri için yasadışı bir şekilde para toplamak” gibi saçma gerekçelerle suçlanmalarının bir sindirme biçimi olduğunu söyleyen grup polisin bu tür “gülünç” suçlamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Grup açıklamasında, kendilerini korkutmak için yapılan açık girişimlere rağmen, marinaya karşı “amansız eylemlerini” sürdüreceklerini vurguladı. 

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz