15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Marsaskala yat limanı projesi Avrupa Parlamentosu’na şikayet edildi

20 Ocak 2022

Marsaskala sakinleri, körfeze yapılmak istenen Yat Limanı’nın, çevre kirliliği ile mücadele ve deniz yaşamını koruma amaçlı AB düzenlemelerini ihlal ettiğini belirterek Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu’nun soruşturmasını istedi.

Marsaskala’da 700 kişi ve 8 Malta kuruluşu tarafından Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Komisyonu’na (AK) Marsaskala’da yapılması planlanan yat limanı projesi ile ilgili bir mektup gönderildi.

Mektupta, Transport Malta tarafından planlanan yat limanının AB Habitat Direktifi ile diğer Sözleşme ve Protokolleri ihlal ettiği belirtildi.

Yat limanı yapımının, AB Habitatlar Direktifi tarafından korunan iki habitat türü ve bir balık türünün bulunduğu Natura 2000 sitesine yönelik tehdit olduğunun belirtildiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Bu alanın korunması, koydan gelen deniz suyunun kalitesine bağlıdır. Bu nedenle, planlanan yat limanındaki gezi tekneleri ve altyapı müdahaleleri deniz suyunun kirlenmesine ve akışının değişmesine neden olacak, bu alanı ciddi şekilde tehdit edecektir.”

Marsaskala’da planlanan yat liman projesine karşı bölge sakinlerinin mücadelesi uzun zamandır sürüyor. Bir çok eylem yapan Marsaskalılar, Avrupa Palamentosu ve Avrupa Komisyonu’na gönderdikleri bu mektupta da planlanan yat limanı projesinin AB müfredatı çerçevesinde soruşturulmasını istedi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz