23.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Mariupol’de Azak taburu silah bırakmayı kabul etti!

17 Mayıs 2022

Rusya’nın ele geçirdiği Mariupol’de çelik fabrikasında kuşatılan aşırı sağcı Azak taburunun askerleri silah bıraktı. Ukrayna çelik fabrikasında kalan yaralı askerlerinin Rusya ile varılan anlaşma ile tahliye edildiğini doğruladı.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, Mariupol’un Azovstal çelik fabrikasında iki aydan uzun süredir mahsur kalan yüzlerce askerin tahliye edildiğini açıkladı. Maliar askerlerin Rus esir askerlerle takas edileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Kızılhaç ve BM’nin tahliye operasyonuna dahil olduğunu açıkladı. Zelensky askerlerin hemen serbest bırakılamayacağını, bırakılmalarına ilişkin müzakerelerin ise “incelik ve zaman” gerektireceği uyarısını yaptı.

Ukrayna’da Nazi yanlısı bilinen Ulusal Muhafız birliği olan Azak alayı bir sosyal medya mesajı ile savaşçılarının silah bırakmayı kabul ettiğini doğruladı.

Grubun komutanı Yarbay Denis Prokopenko, önceliğinin “mümkün olduğunca çok sayıda personelin hayatını kurtarmak” olduğunu söyledi.

Rus devlet medyası Azovstal’dan tahliye edilen yaralı Ukraynalı askerlerin görüntülerini yayınladı.

BBC

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz