21.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın Yeni Ulusal Havayolu Şirketi Açıldı!

Malta’nın 50 yıllık köklü havayolu şirketi Air Malta ne yazık ki kapılarını kapattı. Ancak üzülmeye gerek yok, çünkü Malta yepyeni bir ulusal havayolu şirketiyle göklere açılmaya devam ediyor!

KM Malta Airlines adlı yeni havayolu şirketi, Pazar sabahı ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirerek tarihe geçti. Yeni şirketin uçakları, erken saatlerde Catania’ya doğru havalanırken yolcular belki de kendilerinin bir havacılık tarihine şahitlik ettiğini bilmiyorlardı bile.

Air Malta, Avrupa Komisyonu’nun mali desteğe engel olması nedeniyle iflas etmek zorunda kalmıştı. Ancak KM Malta Airlines, Air Malta’nın tüm uçaklarını devralarak yolcular için neredeyse hiçbir şeyin değişmemesini sağladı. Uçaklarda sadece renk değişikliğine gidildi; Maltese simgesi olan sekiz köşeli haç farklı tonlarda kırmızı renklerle yeni uçaklarda da yerini aldı.

Güneşin ilk ışıkları ufuk çizgisinde belirirken ve Sicilya kıyıları belirginleşmeye başladığında, Kaptan Denise Casolani inişin yaklaştığını duyurarak kısa süren tarihi uçuşu tamamladı. Casolani’ye bu özel uçuşta Birinci Pilot Warren Zammit, Kabin Amiri Paulianna Camilleri ve kabin memurları Nadine Ciantar, Annalise Micallef ve Paul Pulis eşlik etti.

30 yıldır ulusal havayolu şirketinde çalışan Casolani, Times of Malta gazetesine duygularını şöyle anlattı: “Bu hem tarihi bir an hem de hüzünlü bir veda. Air Malta’nın bu kadar uzun bir geçmişe sahipken kapanması üzücü, ancak yeni bir dönemin parçası olmak da gurur verici.”

“Dün Air Malta kapılarını kapattığında üzüldük. Fakat umarım bu yeni şirket de en az onun kadar iyi olur. Gerçekten gurur duyuyorum.” diye ekleyen Casolani, 22 yaşında Air Malta’da pilot adayı olarak başladığını ve son 18 yıldır kaptan pilotluk yaptığını belirtti.

Casolani, eski havayolu şirketinin kapanmasının üzücü olduğunu söylese de geleceğe umutla baktığını ifade ediyor: “Bizim için fazla bir şey değişmedi. Önceliğimiz her zaman yolcu güvenliği. Renkler değişecek olsa da bizim işimiz insanları güvenli bir şekilde A noktasından B noktasına ve geriye ulaştırmak. Hayatımsa burada, bu havayolu şirketi hala Malta’yı temsil ediyor ve ulusal havayolu şirketiyle uçmaktan herkes gurur duymalı.”

KM Malta Airlines, Amsterdam, Berlin, Brüksel, Catania, Düsseldorf, Londra Gatwick, Londra Heathrow, Lyon, Madrid, Milano, Münih, Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Prag, Roma, Viyana ve Zürih olmak üzere 15 şehirdeki 17 havalimanına uçuş gerçekleştirecek. Şirket, şu ana kadar rezervasyonların beklentilerin üzerinde olduğunu ve KLM ile Amsterdam Schiphol’a yapılacak uçuşlar için kod paylaşımı anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz