16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Zurrieq Meydanı Yayalara Açılıyor: Araç Trafiğine Kapalı Alan Oluşturulacak

Malta hükümeti, Zurrieq’in merkez meydanını yayalara açarak araç trafiğine kapalı bir bölge haline getirmeyi planlıyor.

Meydanda bulunan tarihi Mqabba Aziz Katalina Kilisesi’ni (Misraħ ir-Repubblika) de kapsayan projede, meydana çıkan iki yolun girişine yasak levhaları yerleştirilerek araçların meydana girişini engellemek hedefleniyor.

Mimari ve Muhalefet Partisi (Labour Party) örgütlenme sekreteri William Lewis tarafından yönetilen proje, 2022 yılında Zurrieq yerel meclisi tarafından önerildi.

Muhalefet milletvekili Toni Bezzina’nın sorusu üzerine Parlamento’da konuşan Yerel Yönetim Bakanı Owen Bonnici, meydanda acil durum araçları ve bölge sakinlerinin araç kullanımına izin verileceğini belirtti. Ancak Bonnici, bölge dışından gelenlerin meydana araçlarıyla girişini nasıl engelleyeceklerine dair ayrıntı vermedi.

Projenin toplam maliyetinin 485.000€ olması bekleniyor. Kültür Mirası Müdürlüğü, meydan altının İkinci Dünya Savaşı sığınağı nedeniyle arkeolojik açı殚 (dan) önem taşıdığını belirtti ve herhangi bir kazı çalışmasının önceden onaylanması gerektiğini vurguladı. Bu durum, meydana planlanan çeşmenin kaldırılmasına yol açtı. Yerel bando kulüpleri de meydana ağaç dikilmesine itiraz etti.

Yerel Yönetim Dernekleri Başkanı Mario Fava, 2021 yılında ülke çapında meydanları ve yolları geçici olarak yayalaştırmayı amaçlayan pandemi sonrası bir planın parçası olarak altı köyün araç trafiğine kapatılacak ilk yerler olarak belirlendiğini açıklamıştı. O dönemde Żejtun, Ħad-Dingli, Qrendi, Żurrieq, Mqabba ve Ħal Safi bölgelerinin bu plan kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti. Meydanların yayalaştırılması konsepti ilk olarak 2020 Mayıs ayında, koronavirüs salgınının ilk aylarında boşalan köyler ve meydanlardan esinlenerek duyurulmuştu. Ancak o dönemde herhangi bir zaman çizelgesi paylaşılmamıştı.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz