16.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın Kara Para Aklama Birimi Tarafından Kanon Gaming Limited’a €67,000 Ceza

Malta’nın kara para aklama birimi, düzenleyici ihlaller nedeniyle bir oyun şirketi olan Kanon Gaming Limited’a €67,000 ceza verdi.

FIAU’ya göre, şirket platformlarındaki kumarbazların paralarını nereden aldığını belirlemede başarısız oldu.

FIAU, düzenleyici tarafından incelenen dosyaların %90’ında müşterilerinin servet kaynaklarına dair bilgi edinemediğini tespit etti.

FIAU tarafından alıntılanan bir örnekte, Kanon’un yüksek risk derecesi atadığı bir müşteri, bir yıl içinde €21,000 yatırdı, ancak bu fonların nereden geldiğini belirlemek için hiçbir destekleyici belge asla elde edilmedi.

Şirketin oyuncularının ne iş yaptığı gibi temel bilgileri toplamaması, kullanılan fonların meşru kaynaklardan gelip gelmediğini kontrol etmeyi imkansız hale getirdi.

Cezanın büyüklüğünü belirlerken, FIAU şirketin göreceli küçük boyutunu dikkate aldığını belirtti ve bu da bu kara para aklama ihlallerinin potansiyel etkisini azalttı.

FIAU, Kanon Gaming’in denetim süreci boyunca iyi bir düzeyde işbirliği gösterdiğini, ancak belirlenen ihlallerin şirketin kara para aklama yükümlülüklerine uygun davranmamasından kaynaklandığını belirtti.

Geçen yıl, FIAU, cezalarını, mahkeme tarafından birkaç kez anayasaya aykırı olarak nitelendirilen şekilde uygulama şeklini değiştirme planları olmadığını söyledi.

Kara para aklama gözetim birimi, mahkemelerin cezaları konusunda nihai bir karara varmasını bekliyor ve yöntemlerini herhangi bir değişiklik düşünmeden önce bu konuda son sözü söylemelerini bekliyor.

 


Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz