15.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın eski başbakanı Karmenu Mifsud Bonnici yaşamını yitirdi!

5 Kasım 2022

Malta’da eski Başbakan ve İşçi Partisi Lideri Karmenu Mifsud Bonnici 89 yaşında hayatını kayabetti. Eski başbakanın ölüm haberi üzerine Başbakan Robert Abela ve Ulusal Parti Lideri Bernard Grech başta tüm siyasiler taziyelerini sundu.

Malta’da 1984-1987 yıllıra arasında Başbakan olarak görev yapan eski İşçi Partisi Lideri Karmenu Mifsud Bonnici’nin ölüm haberini Cumartesi sabah 3 sıralarında yeğeni Mifsud Bonnici paylaştı.

Kamenu’nun büyük bir amca olduğunu dile getiren yeğen Bonnici, “Mizah anlayışınızı, nezaketinizi ve alçakgönüllülüğünüzü çok özleyeceğiz. Tüm ailesiyle çevrili huzur içinde vefat etti. Biz seni sonsuza kadar seveceğiz. Seni selamlıyorum Karm Amca” dedi.

Eski Başbakan Mifsud Bonnici, Dom Mintoff’un Başbakan ve İşçi Partisi lideri olarak istifa etmesinin ardından 1984 ve 1987 yılları arasında Mintoff’un yerine geçerek Başbakan olarak görev yaptı.

Başbakan Robert Abela, eski Başbakan Karmenu Mufsid Bonnici’nin ölümünün, yaşamı boyunca siyasete, sendikalara ve mesleğine katılımıyla işçi davasına büyük katkılarda bulunmuş bir beyefendinin kaybı olduğunu söyledi.

Dr Abela, eski Başbakanın ailesine ve yakınlarına taziyelerini sunarken, işçilere hizmet anlayışından dolayı Dr Mifsud Bonnici’ye hayranlığını hatırlattı.

Ulusal Parti lideri Bernard Grech, Dr Karmenu Mifsud Bonnici’nin inandığı şey için kararlı ve kararlı bir şekilde çalışan bir adam olduğunu söyleyerek onun anısını selamlayarak ailesine başsağlığı diledi.

Karmenu Mifsud Bonnici

Dr Karmenu Mifsud Bonnici, 17 Temmuz 1933’te doğdu. Lyceum ve Malta Üniversitesi’ndeki eğitiminin ardından 1954’te avukat olarak mezun oldu. Londra Üniversitesi’nde Vergi ve Sınai Hukuk okudu ve Mayıs 1969’da Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak atandı.

Öğrenciyken Katolik Eylem hareketinin ve ardından Hıristiyan Gençlik İşçileri Hareketi’nin aktif bir üyesiydi. Aynı hareket tarafından yayınlanan Il-Ħaddiem gazetesinin yayın kurulu üyesiydi.

1969’da Dr Mifsud Bonnici, Genel İşçi Sendikası’nın hukuk danışmanı olarak atandı ve bu sırada sendikanın İşçi Partisi ile birlikte grev yapan işçilere hapis cezalarını da içeren Sanayi Yasası’nın getirilmesine karşı verdiği mücadeleye katkıda bulundu.

29 Mayıs 1980’de Dom Mintoff, PL Genel Konferansı tarafından oybirliğiyle kabul edilen İşçi Partisi İşleri için genel başkan yardımcısı olarak Dr Mifsud Bonnici’yi önerdi. Ekim 1982’de, PL Genel Konferansı ve Genel İşçi Sendikası, Bay Mintoff’un sunduğu bir önergenin ardından Mifsud Bonnici’yi partinin aday lideri olarak seçti.

Aynı yılın Mayıs ayında, Çalışma Milletvekili Pawlu Xuereb’in istifasının ardından Parlamento’ya seçildi ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı.

Eylül 1983’te Karmenu Mifsud Bonnici, kıdemli Başbakan yardımcısı ve Eğitim Bakanı olarak atandı ve herkes için ücretsiz eğitim reformunun başlatılmasına aktif olarak katıldı.

Dr Mifsud Bonnici, Dom Mintoff’un istifasının ardından Aralık 1984’te ülkenin Başbakanı olarak yemin etti. 1992’de, İşçi Partisi’nin genel seçim yenilgisinin ardından genel başkanlığından istifa etti.

Eylül 2002’de Dom Mintoff ile birlikte Malta’nın AB üyeliğine karşı yürütülen kampanyanın bir parçası olarak ‘Front Maltin Inqumu’ hareketini kurdu.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz