18.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların yüzde 79’u kamu hizmetinden memnun! 

15 Eylül 2022 

Maltalıların yüzde 79’u kamu hizmetinden memnun olduğunu dile getirdi. AB ortalamasından 27 puan daha yüksek memnuniyet oranı ile Malta, Avrupa’da kamu hizmetinden üçüncü en yüksek memnuniyetin duyulduğu ülke oldu.

Avrupa halkının duygularını ölçmek için yılda iki kez düzenlenen Eurobarometer anketi sonuçlarına göre, her beş Maltalıdan dördü kamu hizmetinden memnun. 

Malta halkı, düzenlenen anket verilerine göre kamu hizmeti memnuniyeti açısından yüzde 79’luk bir orana sahip olarak Avrupa ülkeleri arasında 3. sırada yer aldı.  

Bu oran Avrupa ülkeleri ortalamasının yüzde 27 üstünde. 

Anket verilere göre yapılan hizmete güven konusunda Malta, Avrupa ülkelerinin yüzde 17 üstünde yer alarak dördüncü sırada. 

Kamu Hizmeti Başkanı Tony Sultana, anket sonuçlarına göre yaptığı açıklamada, hizmet için iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini ve dijitalleşme yönünde yeni adımlar atıldığını söyledi.

Sultana, anket sonuçlarının, verilen hizmetin en yüksek kalitede sunulması için gösterilen çabanın ve hizmetlerin güncel tutulmasının bir sonucu olduğunu da ekledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz