17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Cumhurbaşkanı Vella, Estonya’da sergi açılışını gerçekleştirdi!

15 Eylül 2022

Malta ve Estonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü nedeniyle resmi ziyaret için Estonya’da bulunan Cumhurbaşkanı George Vella, Malta kültürünü, geleneklerini beş fotoğrafçının gözüyle aktarıldığı serginin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı George Vella, resmi ziyaret için bulunduğu Estonya’da Malta kültürü, yaşam tarzı ve geleneklerini beş fotoğrafçının gözüyle aktarıldığı serginin açılışını yaptı. Tallinn’deki serginin açılışına Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ve iki ülkenin diplomatları ile ileri gelen isimleri katıldı.

Sergi, Malta kültürü, yaşam tarzını ve geleneklerini beş fotoğrafçı Errit Kuldkepp, Jonathan Borg, Giuseppe Attard, Joseph Galea ve Roger Azzopardi’nin gözünden aktarıyor.

Malta’nın Estonya ve Finlandiya Büyükelçisi Dr Kenneth Vella ve Malta’nın Estonya Fahri Konsolosu Dr Aku Sorainen ile işbirliği içinde düzenlenen sergi, Cumhurbaşkanı Vella’nın Estonya’ya yaptığı Resmi Ziyaret takvimindeki son katılımı oldu.

Serginin iki ülke arasındaki ilişkiyi mümkün olan en iyi şekilde, kültür ve sanat yoluyla anmak için çok uygun bir fırsat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Vella, “Son iki günde çalışmalarım bana Estonya’nın on yıllar boyunca oluşturduğu güçlü yönleri ve özellikle eğitim ile dijital sektörlerde Malta’nın önde gelen ortaklarından biri olma potansiyeli hakkında mükemmel bir fikir verdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Vella’ya resmi gezi boyunca Ulusal Miras, Sanat ve Yerel Yönetim Bakanı Owen Bonnici eşlik etti.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz